PROFIL INFO HISTORIE GALLERI LINKS KONTAKT
 

Profil


Formål:

Formålet med hjemmesiden 24h-le-mans.dk er at fremvise de oplevelser vi har haft på Le Mans - primært gennem billeder, video og lyd. Hjemmesiden huser også en unik liste over samtlige danske Le Mans-deltagere gennem tiden.

Vi har ingen tilknytning til det officielle 24 timers Le Mans-racerløb.

Alt materiale på vore side er af egen produktion. Vi mener, at det er bedst, at materialet forbliver unik for denne side - derfor håber vi, at du vil respektere ophavsretten til såvel billeder, video, lyd og tekst. Ønsker du at anvende materiale fra siden, er du velkommen til at kontakte os: link


Lidt historie:

Første Le Mans-tur var helt tilbage i 1996 - dengang var udbredelsen i Danmark rimelig begrænset, men oplevelsen af de mange racere og historiske omgivelser gjorde, at vi siden dengang har valfartet til det franske så tit det overhovedet har været muligt.

Hjemmesiden havde sin spæde start i sommeren 1999, og grundet den store succes og de mange positive tilbagemeldinger, blev der i august 2000 lavet en gennemgribende opdatering. Her blev domænet www.24h-le-mans.dk indkøbt, og vi har siden den dato fungeret som en velbesøgt, dansk Le Mans-side. I foråret 2005 fik siden en tiltrængt overhaling, og udover et nyt logo og tilhørende design, er der kommet mere materiale og information på hjemmesiden.


Hvorfor Le Mans?

Le Mans - det klassiske udholdenhedsløb for racerbiler, hvor såvel mand som maskine presses til det yderste igennem 24 nervepirrende timer.

Har man set Le Mans på TV, så har man en anelse om, hvad det hele drejer sig om. Har man selv været dernede, bare én gang, så kender man fænomenet. Hvis man ikke har besøgt den berømte racerbane anden weekend i juni, har man absolut en oplevelse til gode!

Og hvilken oplevelse: At være tilskuere blandt 250.000 andre bilglade mennesker. Høre brølet fra en Panoz V8'er. Få trommehinderne til at gå i selvsving af en Lola V10. Mærke duften af brændt gummi, varm motor og forbrændt benzin.

De 24 timers racerløb udsætter både bil og kører for de mest utrolige anstrengelser. Mange udgår i forsøget på blot at gennemføre, for det er kun de absolut bedst byggede racerbileder, som kan tåle de enorme belastninger. Med en topfart på over 340 km/t og med kørsel i både fuld dagslys og bælragende mørke kræver Le Mans sin mand. De personer, som overvinder strabasserne og tilbagelægger flest kilometer fra kl. 16.00 lørdag til 16.00 søndag, indskrives for altid i racingens historiebøger.

Har du først én gang været på Le Mans, så kommer du 100% sikkert igen året efter...